Home evenementen Workshop koken op kampvuur

Workshop koken op kampvuur

Tijdens deze bijzondere tijd willen we je de mogelijkheid geven om in de natuur samen met familie, vrienden, collega’s of onbekenden te koken en te eten in de natuur.  

zalm op de plank

Om een geweldig lekkere maaltijd op tafel te kunnen zetten ga je met elkaar bezig om de diverse soorten vuren te maken en gerechten te bereiden. Je regelt het met elkaar door de taken te verdelen en te overleggen. En ieder gerecht heeft weer een andere uitdaging. 
Voor het ene gerecht ben je met bijlen in de weer, het andere met grote messen, maar ook het echte kokkerellen komt er bij kijken.

Je kan vlees, vis of groenten roken in een rooktipi of op planken bij het vuur. Maar je gaat ook met steengrillen, bakken in een dutch oven of met een tajine aan de gang. Er worden diversen gerechten bereid met vlees of vis maar ook vegetarische gerechten ontbreken niet. Eetbare wilde planten verwerken tot heerlijke gerechten bestaat tot de mogelijkheid van het voorjaar tot het najaar. Onder begeleiding gaan we dan op het landgoed op zoek naar de wilde eetbare planten, welke direct gebruikt worden tijdens de workshop. 
De Workshop duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur en is in de buitenlucht. Indien het regent worden er tarpen gespannen waar tafels en banken onder staan. Alle gerechten kunnen hieronder worden voorbereidt. Het koken op de vuren in de openlucht is zelfs met nat of koud weer geen probleem. 

Na een gezellige middag actief bezig zijn in de natuur volgt een heerlijk drie gangen diner waarna je nog wat met elkaar na kunt praten rond het kampvuur.

Details: Denk aan kleding die tegen een stootje kan, denk aan goede schoenen en e.v.t. regenkleding of warme kleding afhankelijk van het weer. 

De insteek van de workshop is weer normaal met elkaar kunnen communiceren en vrij voelen. Wij zijn in de buitenlucht, in de natuur en in vertrouwen. 

Het landgoed is mondkapjes-vrij

Urenschema

New Day

Datum

01 08 2021
Expired!

Tijd

Na het eten is er nog de mogelijkheid tot nagenieten bij het kampvuur
3:00 pm - 8:00 pm

Kosten

75,-

Next Event

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *