verhoogde bedden

​​

In februari zijn we begonnen met het aanleggen van verhoogde vaste permacultuur bedden. Eddy Hutjes wilde hiermee expirimenteren. Eerst gingen de varkens de grond voorbereiden. Daarna gingen we de grond frezen. Eddy heeft alle bedden met de hand gegraven en aangelegd. Aangezien wij geen plastic willen gebruiken kwam Eddy met het idee om matten van kokos en hennep te gebruiken om het onkruid te onderdrukken. Dit werkt redelijk maar nog niet optimaal. Een dubbele laag zou ideaal zijn. Het is natuurvriendelijk en composteert uiteindelijk als je het zou laten liggen.

Helaas voor ons heeft Eddy en zijn vrouw Ciska de boederijwinkel van de Horsterhof in Duiven overgenomen. Hij heeft daardoor geen tijd meer voor deze groenten bedden. We bedanken hem voor de mooie nalatenschap en wensen hem en Ciska veel succes met de winkel.

Gelukkig worden we geholpen door vrijwilligers om de bedden te onderhouden. De plantjes werden voorgezaaid in de Victoriaanse kas en daarna uitgepland. Door vrijwilligers is er een mooi hek van wilgentenen om de verhoogde bedden heen gelegd. De permacultuurbedden doen het goed. De eerste oogsten zijn al binnen.